ÖZEL | Saliha Şahin’den Ebrar Karakurt cevabı: Dönerse Beşiktaş’a gelir!

Polonya’da kazandığı iki kupanın ardından Türkiye’ye geri dönen ve Beşiktaş ile sözleşme imzalayan milli voleybolcu Saliha Şahin, Tüpraş Stadı’nda MİLLİYET’in sorularını yanıtladı.

Başarılı sporcu, Polonya’ki günlerinden milli takım ile damga vurdukları 2023 yılına, kardeşi Elif Şahin ile rakip olmasından yeni hedeflerine birçok konuda samimi cevaplar verdi.

– Polonya’da kazandığın iki kupanın sevincini yaşayamadan yeni bir maceraya adım attın. Yeni sezonda Beşiktaş forması giyeceksin duygularını alabilir miyiz?

“Öncelikle Polonya’da yaşadığım serüven ve kazandığım iki kupadan sonra Beşiktaş’ın bana vaad ettiği proje ve takımın geleceği hakkında içimde güzel bir his olduğunu düşünüyorum. Çok güzel yatırımlar yapıyorlar yeni sezon için. Bundan sonraki seneler için de üstüne koyarak devam edeceklerini düşünüyorum. Beşiktaş çok köklü bir kulüp. Bu yüzden yeni sezonda da kupalar için elimizden geleni yapacağız.”

– Birçok başarı kazanmış bir isimsin. Daha başka teklifler var mıydı? Neden Beşiktaş’ı seçtin?

“Evet başka teklifler vardı. Özellikle yurtdışından da teklif aldım. İtalya ve Japonya’dan birkaç takım ile görüşmelerimiz oldu. Ama ben uzun bir sürecin ardından hepsini tek tek düşünmem gerekiyordu. Sonunda benim için en iyi tercihin Beşiktaş olacağına karar verdim. Onların da bana yaklaşımıyla içim çok rahat bir şekilde Beşiktaş’a imza attım.”

– Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile beraber Türkiye’de en çok taraftarı olan sivil toplum kuruluşu. Bunun heyecanını yaşıyor musun?

“Beşiktaş’a gelmemle beraber taraftarın bana olan yaklaşımı o kadar hoşuma gitti ki ve birden sosyal medyadaki hesaplarım Beşiktaş logosuyla, siyah-beyaz kalplerle doldu taştı. Buraya geldiğimde de onların beni hemen içlerine aldığını ve sevdiğini farkettim. Bu da gerçekten çok hoşuma gitti.”

– Sultanlar Ligi, dünyanın en iyi ligleri arasında gösteriliyor. Peki Polonya ile Türkiye’deki voleybolun arasında ne gibi farklar var?

“Türkiye’de ilk üç takım Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor ve Sultanlar Ligi’nde kulüpler oyuncuya çok daha fazla yatırım yapıyor. Özellikle yabancı oyuncu kalitesi çok daha yüksek Polonya’ya göre.”

– Peki Polonya’daki günlerin nasıl geçti? Uyum sorunu yaşadın mı?

“Oraya giderken tabii ki içimde bir korku vardı. Acaba beni hemen sevecekler mi, istediğim performansı hemen gösterebilecek miyim diye. Çünkü daha önce hiç yurtdışına çıkmadım. Bu yüzden kafamda soru işaretleri vardı. Uyum sorununu kendi içimde kolay aştığımı düşünüyorum. Sezon sonunda buraya gelirken çok mutlu olarak oradan ayrıldım. Onlarla hiçbir zaman iletişimim kopmayacak.”

– Şu anda Beşiktaş için önemli bir yerde, TÜPRAŞ Stadı’ndayız. Buradan taraftarlara ne mesaj göndermek istersin? Bir de seni yeni sezonda futbol ya da basketbol maçlarında tribünde görebilecek miyiz?

“Beşiktaş ailesine beni bu şekilde hemen arasına aldığı için çok teşekkür ediyorum. Yeni sezonda başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. Sizin desteğinize çok ihtiyacımız var. Tabii ki yoğun tempomuz el verdiği sürece tribüne gelip takımımızı destekleyeceğim.”

“HER RAKİP DAHA HIRSLI MAÇA ÇIKIYOR”

– Gelelim milli takıma. Rüya gibi bir 2023 yılını geride bıraktık. Sen o günleri hatırladığında neler düşünüyorsun?

“2023’te milli takım olarak çok farklı bir seviyeye çıktığımızı düşünüyorum. Gelen şampiyonluklardan, altın madalyalardan sonra beklenti ve baskı çok yüksek şu anda. Takımımız çok güçlü. Bu yüzden baskı ile başa çıkıp yeni dönemde de başarılı olacağımızı düşünüyorum.”

– Yeni bir milli sezon başladı. Antalya’da 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldık. Maçları izlemişsindir tabii ki. Sence takımlar dünya 1 numarasının karşısında farklı bir motivasyonla mı çıkıyor?

“Tabii ki dünya 1 numarası olmak kolay değil. Her rakip senin karşına daha motive ve hırsla çıkıyor. Diğer takımların her turnuvada ‘favori kim’ sorusuna vereceği cevap bence Türkiye. Bu yüzden yeni dönemin geçen yazdan çok daha zor olacağına eminim.”

“EBRAR DÖNERSE BEŞİKTAŞ’A GELİR”

– Ebrar fanatik Beşiktaş taraftarı. Bunun için neler söylemek istersin?

“Ebrar gerçekten Beşiktaş aşığı birisi. Beşiktaş’ı gerçekten çok seviyor. Futbol maçını da beraber izledik tribünde. Daha önce de söylemiştim, Ebrar Türkiye’ye geri dönecekse Beşiktaş’a gelir. Kendisi her zaman iki sene sonra diyor. Dediğim gibi iki sene sonra Türkiye’ye dönerse Beşiktaş formasıyla onu da görebiliriz.”

“ASIL BAŞARI ÖRNEK OLMAK”

Saliha Şahin çocukların ilgisi için, “Onların maç öncesinde veya sonunda yanıma koşarak gelmesi gerçekten içimi kıpır kıpır ediyor, çok farklı bir mutluluk hissettiriyor” dedi.

– Her milli sporcu ‘başarının ötesinde gençlere örnek olmak asıl gurur’ diyorlar. Size olan ilgi çok başka bir boyutta, hatta futbolla yarışıyor. Sen örnek olmak adına nelere dikkat ediyorsun, neler yapıyorsun?

“Bu gerçekten her sporcunun hissetmek istediği bir duygu. Bu kadar başarının yanında ben küçük bir çocuğa örnek olabiliyorsam bir şeyleri başarmışım diyebiliyorum. Onların maç öncesinde veya sonunda yanıma koşarak gelmesi gerçekten içimi kıpır kıpır ediyor, çok farklı bir mutluluk hissettiriyor. ‘Evet Saliha sen bunu başardın ve küçük çocuklar seni örnek alıyor’ diyebiliyorum. Bu farklı bir duygu. Çünkü dediğim gibi her sporcunun ilk hedefi çocuklara örnek olmak.”

– Her voleybolcumuz gibi sosyal medyadaki videoların ilgi görüyor. Evet, yoğun bir temponuz var. Peki sosyal medyaya ne kadar vakit ayırıyorsun? Sence sosyal medya sporseverlerle iletişimde ne kadar önemli?

“Sosyal medyada olabildiğince aktif olmaya çalışıyorum. Beni destekleyen, beni seven insanlarla bir şekilde iletişimde olmaya çalışıyorum. Tabii ki sürekli aynı aktiflikte değilim. Bu dönem dönem değişiyor.”

– Büyük bir kulüpte oynamanın yanında, sporcular için sponsor desteği çok önemli. Bu konuda partnerin Bioderma için neler söylemek istersin?

“Gerçekten çok büyük bir markanın arkanızda olduğunu hissetmeniz çok önemli. Bioderma’nın bana olan desteğini hiçbir zaman unutmayacağım. Çünkü gerektiği yerde bana çok yardımcı oluyorlar. Çalışması gerçekten çok keyifli bir ekip benim için. Onlara da buradan tekrar teşekkür ediyorum.”

NAOS Türkiye Ülke Müdürü&Batı Avrupa Bölge Direktörü Bayram Kaymak, Bioderma’nın milli takıma ve sporculara olan desteği için şunları söyledi: “Toplumsal sorumluluk ve toplumsal fayda sağlama yaklaşımı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Türkiye’de sporu ve sporcuları destekliyoruz. 2021 yılından itibaren Türkiye Voleybol Milli Takımlar resmi sponsoruyuz. 2024’ten bu yana da bireysel olarak sporcuların yanındayız. Bu süreçte Filenin Sultanları ile dünya sıralamasında ilk sıraya yerleşmenin mutluğunu yaşadık. Hep birlikte daha nice başarılara ulaşacağımıza inanıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx