Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, hayvan hakkı savunucularını hedef aldı: “Barınakları olan belediyeler dikkatli olmalı, birtakım videolar yayınlayacaklar”

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AKP’nin sokak köpeklerinin “uyutulmasını” öngören yasa teklifine tepki gösteren yaşam hakkı savunucularını hedef alarak, “Sözde hayvan hakları savunucularının kurdukları ekonomik düzen ve sosyolojik rantın bozulmaması için birtakım videoları yayınlayacakları söyleniyor. Özellikle barınakları olan belediyeler şu günlerde çok dikkatli olmalı.” dedi. 

AKP, Hayvan Hakları Kanunu’nda yapılacak değişikle sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması konusunu gündemine aldı, tasarıya tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, hayvan hakları savunucularını hedef alarak, yazısında özetle şunları söyledi: 

“Tam bu aşamada yasa tasarısı görüşülürken, sahipsiz ve barınaklardaki köpekler üzerinden sabotajlar “üretilmesinden” çekiniyorum açıkçası. Sözde hayvan hakları savunucularının kurdukları ekonomik düzen ve sosyolojik rantın bozulmaması için birtakım videoları yayınlayacakları söyleniyor. Daha önce bu yönde şantaj yapanlar olmuştu zaten. Özellikle barınakları olan belediyeler şu günlerde çok dikkatli olmalı. Önlemler almalı. Görüşülen tasarı üzerinden sert tartışmalar yaşanacağı aşikâr. İstenmeyen, tasvip edilmeyen, vicdanları yaralayacak, kurgu ya da gerçek fark etmez kısa bir görüntünün, bir hukuk ihmalinin ne tür tartışmaların ve hatta yasal düzenlemelerin kapısını araladığını daha önce görmüştük. Aman dikkat. Sokakları sosyal medyadan beslenen ve köpeklere teslim etmek isteyen kaosçulara, rantçılara, insana değer vermeyen, bu uğursa köpekleri de suiistimal eden sözde hayvan severlere teslim etmek istemiyorsak bu süreci suhuletle atlatmak gerekiyor.”


 AKP yasa teklifini Meclis’e getiriyor: Belediye ilana koyacak, sahipsiz kalan sokak köpekleri uyutulacak!

TIKLAYIN – Ömer Çelik’ten sokakta yaşayan hayvanlara ilişkin kanun taslağı açıklaması: Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta Meclis’e gelmesi planlanıyor

TIKLAYIN – Sokaktaki hayvanların uyutulacağına dair yasa tasarısı hazırlığına büyük tepki: “Sorunun kaynağına ilişkin önlem yok, sistematik olarak köpek öldürecekler!”

TIKLAYIN – “Yaşam İçin Yasa” inisiyatifi, sokak hayvanlarına yönelik şiddet için Meclis’i göreve çağırdı

TIKLAYIN – Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nden İstanbul, Ankara ve Alanya’da sokakta yaşayan hayvanlar için eş zamanlı eylem çağrısı

 Sokak hayvanları tartışması Meclis gündemine taşındı, muhalefet ‘uyutma’ önerisine karşı

TIKLAYIN – Yasa teklifi: Sokak hayvanlarını öldürmek çözüm olabilir mi?

TIKLAYIN – Hakan Aksay yazdı | Sokak köpekleri seçmen değildir, öldürün gitsin!

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz yazdı | Uyutmayacaklar, öldürecekler!

TIKLAYIN – Sezen Aksu, sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik hazırlanan yasa tasarısına sitem etti: Neden akla ilk yok etmek gelir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx